Mielőtt vásárolni indulsz: írj bevásárló listát! Mindig írd fel még otthon, amikor valami elfogy, és készülj a bevásárló listával jóelőre. Ne felejtsd otthon a listádat! (Személyes tapasztalatom, amikor a lista otthon marad, én bizony nem emlékszem, hogy oregano vagy bazsalikom van felírva, ezért van kétszer annyi az egyikből - de melyikből is?)

 
Vigyél magaddal egy kis számológépet, és add össze az egyes tételeket! Magadtól fogsz óvatosabbá válni, ahogy a tételek már jóval a fizetés előtt összeadódnak.
 
Hagyd otthon a gyerekeket, ha ez megoldható! Hidd el, hogy még a babysitter is olcsóbb, mint a gyerek összes (vagy akár csak minden harmadik) kívánságát teljesíteni. Ha mindenképpen viszed a gyermeket, akkor vigyél számára innivalót és ennivalót (olyat, ami nem kapható abban az üzletben).
 
 
Tűzz ki egy költség maximumot! Húzd meg a felső limitet előre, és ha alatta maradtál, akkor a megtakarított összeget (de legalább a felét) tedd a megtakarítások közé.
 
Havonta egyszer, legfeljebb kétszer menj bevásárolni, így az „impulzív” vásárlások számát csökkentheted. (Impulzív vásárlás és annak elkerülése a TudatosVásárló szerint)
 
Nézz fel a polcok tetejére, és bátran guggolj le az alsó polchoz! Azok a gyártók, forgalmazók, akik nem engedhetnek meg maguknak (elég) „polcpénzt”, legtöbbször a szemmagasságon kívülre pakolhatnak csak. Ugyanakkor sokszor ezek olcsóbbak.
 
Kilógrammonkénti, vagy grammonkénti összehasonlítást végezz! Ma már kötelező kiírni az egységenkénti árat, de nem mindig sikerül ezt betartani, tehát számolj utána!
 
És egy alapvetően fontos trükk: soha ne menj éhesen vásárolni, és különösen akkor kerüld a vásárlást, amikor kevés az időd! Óvatosabban, körültekintőbben vásárolunk teli gyomorral, és jobban tartjuk a listánkhoz és a számoláshoz magunkat, ha erre van is időnk…

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdagodo.blog.hu/api/trackback/id/tr551698301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása