Van egy fantasztikus, becsületes, tisztességes szakma: független pénzügyi tervező. Angolul Certified Financial Planner , vagy CFP . Magyarul már kevesebb a korrekt találat, de akad. Elvégzi az ember valahol külföldön a szakma iskoláit, gyakorlattal jön haza, tele ambíciókkal, és a szakmába beleszeretve keres itthon munkaadót, vagy franchise rendszert, esetleg szervezetet. Szervezet is akad már. Egészen komoly szakmai háttér, magas színvonalú képzések, szakmai kerekasztalok, fórumok és vizsga-rendszerek jellemzik a független pénzügyi tervezés hátterét. 

 

Adott egy vacak nyugdíj-rendszer, adott egy motiválatlan és drága bankrendszer iszonyú feltételekkel működő hitelekkel, fura banki szolgáltatásokkal, ami ráadásul nem ügyfélközpontú. Adott egy sor biztosító társaság, akiknél szinte csak drága termék létezik, olcsó alig, legfeljebb jó ár/érték arányú, de ha erre rátalálnál és meg szeretnéd kötni, akkor vigyázz, nehogy a nyakadba sózzanak valami kapcsolt terméket, ami nem éri meg.

Aztán adott egy nehezen átlátható befektetési piac, ahol egyre több a kockázatos, vagy éppen alacsony hozamot termelő befektetési termék, ráadásul sokszor magasabb költségekkel, mint a kamat vagy hozam. Sajnos kevesen gondolnak arra, hogy befektethetnének... Pedig nagyon egyszerű, és nagyon szükséges, hogy mindenkinek legyenek tartalékai.

Sokkal egyszerűbb, mint gondolnád a mínuszok faragása és a pluszok gyarapítása! Apránként kezdődik, és egyre hatékonyabban folytatódik...

 

Pénzügyi kérdések, válaszok penzugyeink
Kedvenc blogjaim: Kioktató blog
Gazdagodó blog
Marketing blog
Lacfi Ági stílus tanácsadó
Kedvenc pihenőhelyem: : Kehidakustány

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdagodo.blog.hu/api/trackback/id/tr841704008

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szakma elitje 2010.06.01. 09:22:03

Ideje komolyan venni a pénzügyi tervezést, mind szolgáltatói, mind megrendelői/egyéni oldalról. Magyarországon is kezd megteremtődni ennek a kultúrája, bár - remélem - nem szélmalomharcról van szó, ahol az egyik szélmalom a kókler bróker (lásd az idevá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása