Korábban írtunk már arról, hogy vannak élethelyzetek, amikor egyszerűen kötelező a kockázati életbiztosítás megkötése.

Evelley Ferenc vezető bisztosítási alkusz kollégám és barátom összeállított egy elgondolkodtató és hasznos cikket az életbiztosításokról:

A kockázati életbiztosítás díját tekinthetjük egy széf bérleti díjának. Ez a széf abban az esetben nyílik ki, ha a szerződésben megjelölt biztosított elhalálozik. Ez a bérleti díj kortól, nemtől, egészségi állapottól függ. Egy 10.000.000 Ft összeget bezáró széf kulcsa egy 30 éves férfi számára havonta átlagban 5.000-6.000 Ft ba kerül. Egy nő 30 évesen ezt a széfet 2.500-3.000 Ft ért bérelheti havonta.

Egy családi tragédia esetén pénzügyi tervezők kimutatása szerint 3-5 évnyi jövedelemre van szükség ahhoz, hogy ne kövesse a tragédiát pénzügyi tragédia is.

Vállalkozások számára a „bérleti díj” 100%-ban elszámolható költséget jelent. Egy társas vállalkozás tulajdonosainak mindenképp érdemes széfet bérelni, tragédia esetén ugyanis gyakran érheti meglepetés az életben maradt tulajdonostársakat. Adott esetben 2-300 millió Ft-ot kivonni egy működő vállalkozásból családtag kérésére kellemetlenséget, rosszabb esetben a cég végét jelentheti…
 

Néhány gondolatébresztő kérdést összeállítottunk Önnek, hogy el tudja dönteni, van e szüksége életbiztosításra:

  • Rendelkezik e stratégiával, van-e forgatókönyve arra az esetre, ha meghal, és a hitelét házastársa/élettársa, vagy gyermeke 100%-ban megörökölné?
  • Házastárs/élettárs elvesztése esetén mekkora összegre lenne szüksége ahhoz, hogy az azt követő időszakban ne okozzon problémát Önnek a számlák, hitelek kifizetése, új életre történő berendezkedés?
  • Ebből az összegből mennyi áll most rendelkezésére?
  • Családjában van e örökletes betegség, hunytak e el vérszerinti hozzátartozói 65 éves koruk előtt betegségben?
  • Vannak e gyermekei? Milyen korú gyermekei vannak?
  • Meglátása szerint még hány évig vannak az Ön/Önök anyagi támogatására szorulva gyermekei?
  • Mit gondol, az Ön halála milyen következményekkel jár a gyermekeire, házastársára/élettársára nézve?
  • Mik az esélyei tragédia esetén az Ön családtagjainak a mindennapi megélhetéshez?
A legtöbben ma Magyarországon sajnos ritkán teszik fel maguktól a fenti kérdéseket, pedig a tudatos pénzügyi tervezésben kihagyhatatlan elem az életbiztosítás!


Amennyiben Ön úgy látja, hogy a fenti kérdések bármelyikénél elbizonytalanodott, kérem jelentkezzen! Tanácsadóink – egy személyes beszélgetés alapján – a közeljövőben konkrétan az Ön igényeihez/lehetőségeihez mérten, testre szabottan ajánlanak megoldást! info@QFP.hu 

Teljes név:
e-mail:
város/település:

életkor:
dohányzik-e:

Pénzügyi kérdések, válaszok penzugyeink
Kedvenc blogjaim: Kioktató blog
Gazdagodó blog
Marketing blog
Lacfi Ági stílus tanácsadó
Kedvenc pihenőhelyem: : Kehidakustány

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdagodo.blog.hu/api/trackback/id/tr882297003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása