Vannak tuti befektetések. Mindig is lesznek, csak meg kell őket találni, és testre kell őket szabni az adott élethelyzetre.

Szigorodnak ugyanakkor a hitelfelvételi lehetőségek, talán túlságosan is megszigorodtak (olyanok sem tudnak igazán jó hitelt felvenni, akik egyébként kitűnő hitelminősítést kapnának, és kezelnék a kockázatokat, mint pl. az árfolyamkockázat).

Vannak azonban olyan biztosan alacsony THM-mel felvehető, kiszámítható, gyakorlatilag kockázatmentes hitelek, melyek szinte mindenki számára elérhetőek. (Továbbra is azon a véleményen vagyok hitel témában, hogy nem a hiteltől kell félni, hanem a rossz, kockázatokkal terhelt, tervez(het)etlen hitelektől kell távol maradni – sajnos van belőlük bőven még mindig a hitelpiacon.)
Ha azt mondom, hogy tudok olyan befektetést, aminek a kvázi hozama éves szinten meghaladja a 10%-ot (jóval), kamatadótól mentes, tőkegarantált, hozamgarantált? Sőt erre a befektetésre kedvező lakáskölcsön vehető fel, melynek a THM értéke a piaci sáv alján van (THM 5,6-7,5% között, HUF alapon), kitűnően tervezhető, kamata rögzített, előre kiszámítható, …, nos, akkor élnél a lehetőséggel?!
Úgy hívják ezt a lehetőséget, hogy Lakástakarék Pénztár.
Igen, mielőtt ezt a valóban kitűnő hitelt felvehetnéd, bizony fel kell mutatni megtakarítási szándékot és képességet (ezzel is minimalizálva a későbbi hitelbedőlések arányát). Kormányrendeletek és Törvény védi a kereteit és a tartalmát, és – ha már az államnál tartunk – állami támogatás is van hozzá. És csak ott korlátozott (egyetlen hibája?), hogy kizárólag lakással, lakhatással kapcsolatos célra vehető fel a hitel része.
Tedd fel magadnak a kérdést:
  • lesz-e lakás, lakhatás célod néhány százezer és hatmillió forint között a közeljövőben?
  1. ez a lakás cél lehet felújítás, korszerűsítés, hőszigetelés, építés, bővítés, rossz lakáshitel kiváltása, vagy nyugdíjasház lakáshasználati jogának megvásárlása
  • lesz-e a családodban más valakinek lakással, lakhatással kapcsolatos cél? (segítek: ha a fenti két kérdésre a válaszod nemleges, akkor remete vagy valószínűleg)
Apróbetűs rész: csak magyar állampolgár vehet fel rá állami támogatást, nekik is maximálják évente 72.000.- Ft-ban, fejenként egyetlen LTP köthető, a kamat a megtakarítási év végén tőkésedik.
És még valami: most három héten át nincs szerződéskötési díj, ami általában néhány tízezer lenne. Ezzel a megoldással idén a szerződéskötések összértéke meghaladta az ezermilliárdot. Lakóközösségek, társasházak is élhetnek a lehetőséggel.
Természetesen ez is csak tervezetten, a személyi illetve családi pénzügyi tervbe illesztve, testre szabva indítható. Ezt a részét örömmel vállaljuk: online@Qeco.hu vagy info@QFP.hu.

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdagodo.blog.hu/api/trackback/id/tr262384774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása