Számomra nagymamám dobozkája rémlik, melyből – alacsony jövedelme, később minimális nyugdíja ellenére – mindig elő tudott varázsolni annyit, amennyire éppen szüksége volt…

Igaz, hogy a megtakarítással lemondunk bevételeink egy részének azonnali elköltéséről, de ezt azért érdemes megtenni, mert lehetnek rossz napok, amikor nem lesz bevételünk esetleg (munkanélküli időszak, megbízónk fizetési késedelme, ne adj’ Isten baleset vagy tragédia). Amikor van miből, akkor érdemes félretenni azért, mert – felesleges költekezés helyett – hasznosabb, ha pénzünket későbbi felhasználásra tesszük félre.

 

Célok lehetnek új otthon megteremtése, vagy a mostani bővítése, korszerűsítése, gyermekeink iskoláztatása, életkezdésük támogatása, új autó vásárlása, vagy saját nyugdíjas éveink, melynek felhőtlen biztosítása szintén mai megtakarításainktól függ.

Ha a megtakarított pénzt nem készpénzben tartjuk, hanem megfontolt döntéssel – ajánlott pénzügyi szakértő, független pénzügyi tanácsadó tanácsát is kikérve – befektetjük, akkor az idő múltával nem veszít értékéből, sőt számottevően nőhet is. Megtakarítással tehát jövőbeni anyagi lehetőségeink bővülnek. Ez egyben biztonságot is jelenthet a nehéz időkre, ha lesznek.  A rendszeres és tervezett megtakarítások egyben az öngondoskodás alapját is jelentik.

Hogyan válassza ki az Önnek megfelelő megtakarítási formát?
Döntéseink meghozatalában kulcsszerepet játszik, hogy mekkora összeget, milyen időtávra, mekkora hozamra kívánunk befektetni, és milyen kockázatot vállalhatunk. Mindezek átgondolásához kérje szakértőink véleményét! Alapvető kérdések, melyek megfontolásával nagyban segíthetünk az optimális megoldás kiválasztásában:
 

  • Mikor szeretnénk befektetni (egyszer nagyobb összeget, vagy apránként kisebbeket többször?)
  • Mekkora összeget vagy összegeket szeretnénk befektetni?
  • Meddig lehet a befektetésben a pénzünk? (Meddig bírjuk ki, hogy nem nyúlunk hozzá?)

 

A hétköznapi földi halandók számára is számtalan, különböző típusú megtakarítási lehetőség elérhető: nyithatunk például sokféle megtakarítási számlát, vásárolhatunk befektetési és kincstárjegyet, államkötvényt, de akár részvényt is. A biztosító társaságok által nyújtott szolgáltatások egy része is működhet hosszú távú befektetésként, de ezek még mindig nagy körültekintést, alapos elemzést, pénzügyi tervezést igénylő megoldások.

A megtakarítási lehetőséget kínáló intézmények között érdemes megemlíteni továbbá a lakáscélú elő-takarékosságot szolgáló lakás takarékpénztárakat, valamint a nyugdíjas évek anyagi biztonságához hozzájáruló önkéntes és kötelező magán-nyugdíjpénztárakat is. Utóbbiak körül hatalmas kavarodás van most, erről írtam bejegyzést korábban ITT és ITT is.
 
A számtalan különböző pénzügyi termék és szolgáltatás előnyei és hátrányai nagyban eltérnek egymástól, ezért elengedhetetlen, hogy lehetőleg minden információt gondosan összegyűjtsünk, mielőtt döntést hozol! A döntéshez minden információt meg tudunk adni, még az apróbetűs részt is pontosan ismerjük, és megértetjük Ügyfeleinkkel.

 

Személyes pénzügyi tervezésre, ingyenes elemzésre, bemutatkozásra itt, vagy email-ben az online@QECO.hu címen, az élethelyzet rövid leírásával lehet jelentkezni, de akár az alábbi kérdőív is kitölthető: http://qeco.hu/qcms/befektetes/ajanlat-kerese.html 
Cikkünk folytatásában az alábbi befektetési lehetőségeket elemezzük:
 

Mindent összevetve egyéni, testre szabott befektetési megoldásokat, a fenti lehetőségek alaposan személye szabott összegúrt, válogatott megoldó-csomagját javaslom, melynél a befektetések, pénzügyi tervek alapvető szempontjai érvényesülnek párhuzamosan:

  • biztonság, kiszámíthatóság
  • hozam, kamat
  • likviditás, kellő szintű hozzáférhetőség
  • adómentesség, adókötelezettségek minimalizálása, esetleg állami támogatás - ha elérhető
  • rugalmasság, a tervezettség mellett az élethelyzet esetleges változásával együttjáró módosítások lehetőségével

Mindezek a lehetőségek adottak... Hogy melyik a legjobb? Mind lehet legjobb, csak pénzügyi tervezés kérdése. Ahhoz, hogy a legjobb, optimális, személyer (vagy cégre) szabott befektetési megoldást megtaláljuk, alapos személyi pénzügyi elemzés szükséges. Mi ezzel foglalkozunk a QECO Zrt. és a QFP Kft. csapatában.

Pénzügyi kérdések, válaszok penzugyeink
Kedvenc blogjaim: Kioktató blog
Gazdagodó blog
Marketing blog
Lacfi Ági stílus tanácsadó
Kedvenc pihenőhelyem: : Kehidakustány

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdagodo.blog.hu/api/trackback/id/tr442447984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása