Tudtad, hogy létezik a háztartási gazdaságtan tantárgy? Vannak olyan szerencsés fiatalok, akik (ha odafigyelnek az órán ) sokkal nagyobb eséllyel vágnak neki az Életnek, mint ahogy a mai 30-40-50-es korosztály vágott neki. Utóbbiak a saját bőrükön tapasztalták, és még tapasztalni fogják sokáig, hogy nélkülözhetetlen e tantárgy a mindennapokban.
 
Tervezned kell a pénzügyeidet! Hacsak nem találsz egy független pénzügyi tervezőt magadnak, akinek a szakmai működése pontosan szabályozott, lásd itt, és a pénzügyi tervezés folyamatát levezényli helyetted. A pénzügyi tervezők ügyfelei általában jómódú, a közép-felső és felső társadalmi réteg polgárai. Nem mintha nem lehetne egy igazán átlagos magyar család háztartási költségvetésében éves szinten több százezer forintokat találni, amit megspórolva másra költhetnének, és egy részét a jövőjükre fordíthatnák…
 
Egyszerű, házi változatban magad is elvégezheted, vagy legalábbis elindíthatod a pénzügyi tervezésed.
 
A Személyi Pénzügyi Terv adatokat és ötleteket ad az alábbiakhoz:
  • Célok meghatározása
  • Költségvetési terv elkészítése
  • Képzések, iskolák, tanulmányok finanszírozása
  • A „pénz” és a befektetések működése
  • Adósságok kezelése, hitel menedzselés
  • Megtakarítások a jövőre
Pénzügyi optimalizálásra annak is szüksége van, aki keveset keres, vagy épp mind elmegy költségekre a bevételéből, és annak is, aki úgy érzi, hogy jól jönnek-mennek a pénzei. „Minden pluszból lehet többet kihozni, és minden mínusz faragható.”

 

Nem lehet elég korán elkezdeni a pénz tanulását! Vicces, hogy létezik a háztartási gazdaságtan, mint tartárgy! Leírásában ez szerepel: "A pénz és pénzügyek világával
kapcsolatos alapvető ismeretek közérthető formában történő bemutatása, ezzel segítve
mindennapi életünk e területén is az eligazodást." És alig van iskola, ahol ez a tanrend része.
Pénzügyi kérdések, válaszok penzugyeink
Kedvenc blogjaim: Kioktató blog
Gazdagodó blog
Marketing blog
Lacfi Ági stílus tanácsadó
Kedvenc pihenőhelyem: : Kehidakustány

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdagodo.blog.hu/api/trackback/id/tr171672857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása