Az emberek 3 különálló kategóriába sorolhatók pénzügyi szempontból:

  • 1.) Deficites helyzet (adóssága van)
  • 2.) Nullszaldós helyzet (épphogy csak megél, és nincs adóssága)
  • 3.) Többlet helyzet

Igazán könnyen becsaphatjuk magunkat, ha elhisszük, hogy amennyiben az első két kategóriába esünk, csupán annyi a dolgunk, hogy több pénzt keressünk, és automatikusan feljebb léphetünk a harmadik kategóriába.

Ez nem feltétlenül történik így!

Ha a pénzügyi helyzet deficites, ez azt jelenti, hogy „szokásoddá vált” több pénzt költeni, mint amennyit megkeresel - ez akkor is így van, ha úgy érzed, ebben nem értünk egyet. Mindannyian a „szokásaink által vezérelt teremtmények” vagyunk, ebből következik, hogy ha több pénzt keresnénk, az nem feltétlenül változtatná meg a pénzügyi helyzetünk egészét. (Most állj meg, és gondold ezt át!)

Ezt nagyon fontos megértened, mert ez az alapkő ahhoz, hogy a pénzügyeiddel kapcsolatos dolgokat meg tudd változtatni a fejedben, és el tudj indulni a jó irányba.

Életbevágóan fontos az, hogy amikor eldöntöd, mennyi pénz számodra az elegendő, akkor egy új pénzügyi tervezetet, egy új havi, negyedéves, féléves, éves költségvetést is vázolj fel magadnak, vagy vázoltass fel valakivel, mert ez a terv önfegyelemre késztet - legalább néhány hónap erejéig - mindaddig, míg ki nem fejleszted magadban az új szokásrendet, hogy a tervnek megfelelően élj, és ne a régi pénzügyi éned irányítson.

Hitel-visszafizető, élet cash-flow, és növekedési pénzügyi programot mindenki számára lehet készíteni, és mindenkinek a testre szabott pénzügyi programja betartható, követhető… Segíteni tudunk a kialakításában, és segíthetünk a betartásában is:

info@QFP.hu
www.QFP.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdagodo.blog.hu/api/trackback/id/tr342871735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása